Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για παγωτό λεμόνι, που συνδυάζει την αρωματική φρεσκάδα του λεμονιού με την κρεμώδη υφή του παγωτού.
Η παρουσίαση μέσα σε λεμονόκουπες προσθέτει μια εντυπωσιακή πινελιά, καθιστώντας το ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.
Υλικά: 4-5 λεμόνια (θα χρειαστούμε τις λεμονόκουπες και 60 γρ. χυμό) 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 250 γρ. γάλα πλήρες 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 1 πρέζα αλάτι Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι ⅓ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: 1. Κόψτε τα λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε προσεκτικά τη σάρκα, διατηρώντας τις λεμονόκουπες για το σερβίρισμα.
2. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν χρησιμοποιείτε).
3. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
5. Πριν το σερβίρισμα, γεμίστε τις λεμονόκουπες με το παγωτό και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια δροσερή και αρωματική απόλαυση. —
Για περισσότερες λεπτομέρειες και συμβουλές από τον ίδιο τον Άκη Πετρετζίκη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο: