Μία μικρή λέξη, δύο γράμματα, και όμως μπορεί να προκαλέσει… παρεξηγήσεις! Η λέξη “ΟΚ“, που κυριαρχεί πλέον στα μηνύματα των social και των chats, δεν έχει πάντα ξεκάθαρη ερμηνεία.
Πότε είναι απλώς επιβεβαίωση και πότε κρύβει ψυχρότητα, ειρωνεία ή ακόμα και αδιαφορία; Σύμφωνα με τη σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία, το σκέτο “ΟΚ” χωρίς emojis, χωρίς τόνο ή άλλη εξήγηση, μπορεί να εκληφθεί ως απόμακρο ή “παγωμένο”.
Πολλοί θεωρούν ότι δείχνει έλλειψη διάθεσης για κουβέντα, ή ότι απαντάς… από αγγαρεία. Αντίθετα, ένα “ΟΚ!” με θαυμαστικό, ή συνοδευόμενο από κάτι ακόμη (“ΟΚ, τέλεια!”, “ΟΚ, ευχαριστώ”) θεωρείται πιο θερμό και θετικό.
Το πλαίσιο της συζήτησης, η σχέση με τον συνομιλητή, ακόμα και η ώρα που στέλνεται το μήνυμα παίζουν ρόλο. Στον εργασιακό χώρο, το ΟΚ είναι απλά ένα σημάδι συμφωνίας. Στα προσωπικά, όμως, μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά.
Συμπέρασμα; Η ψηφιακή γλώσσα έχει τους δικούς της “κώδικες” και το πώς θα σε καταλάβουν εξαρτάται όχι μόνο από τι λες αλλά και πώς το λες. Οπότε, την επόμενη φορά που σκεφτείς να απαντήσεις μόνο “ΟΚ”, σκέψου διπλά…
Και αν σου απαντήσει κάποιος μόνο “ΟΚ”… μην τρελαθείς. Μπορεί απλώς να του τελείωσε η μπαταρία, ή ακόμα χειρότερα… η διάθεση!
evitanews.gr